Organisatie Zomerfestival hoopt op mooi weer

Organisatie Zomerfestival hoopt op mooi weer
Foto uit 2023 © RTV Seaport / Dennis Gouda Fotografie

Komende week zal het Zomerfestival IJmuiden weer losbarsten op de Kennemerlaan. De twaalfde editie van het stadsfeest op deze locatie is uitgegroeid tot een groot meerdaags feest met een gevarieerd programma met live muziek en activiteiten voor jong en oud. “We zijn klein begonnen op het Kennemerplein,” aldus Remco Glas uit de organisatie.

Glas zet zich samen met vele andere vrijwilligers in voor het Zomerfestival IJmuiden. Zondag beginnen zij officieel aan het opbouwen op de Kennemerland. Het feest zelf is van woensdag tot en met zondag. Waar de organisatie zelf het meeste naar uit kijkt? Een weersverwachting met veel zon! “Dat mag wel na al die bakken regen die we vorig jaar gehad hebben.”

Nieuw onderdeel
Het programma is dit jaar weer goed gevuld. Een nieuw onderdeel op de zaterdag is de Freestyle BBQ Fair. In samenwerking met Freestyle BBQ en Dutch Bros Smokers komt er een internationale SCA Steak Cookoff naar IJmuiden. Daarnaast is er van alles te doen voor de barbecue liefhebber.

Tickets nodig voor de zaterdag- en zondagavond
De activiteiten overdag worden afgewisseld met een muziek- en entertainmentprogramma in de avonden. Voor de zaterdag en zondagavond hebben bezoekers tickets nodig om bij het feest te zijn. Glas licht toe; “Dat doen we niet uit luxe, maar dat doen we zodat de ander dagen gratis toegankelijk blijven.”

Remco Glas geeft in onderstaand geluidsfragment toelichting over wat je de komen dagen kunt verwachten.

Bekijk hieronder het programma op een rijtje. Meer info? Kijk op zomerfestivalijmuiden.nl/

Kidsmiddag
Het Zomerfestival opent woensdag traditioneel met een kindermiddag voor kids van groot tot klein. Met schmink, bumperballen, een springkussen en een poppenkasttheater kunnen de kids genieten van 14 uur tot 17 uur. ‘s Avonds vanaf 18 uur is het eerste visje met Noordzeevis IJmuiden. Eerst is er live muziek van DJ Rimera, de avond wordt gevuld met LEAD.

Kortebaan
Op donderdag is het weer tijd voor het een spektakel in de mooiste laan van IJmuiden. De Kennemerlaan wordt voor de twaalfde keer omgebouwd voor de jaarlijkse Kortebaan van IJmuiden. Na afloop gaat het feest aansluitend door op ons grote podium op het Kennemerplein met waanzinnige live muziek! Er wordt een ware Battle of the DJ’ opgezet. DJ Galaga en DJ Franky B. dagen elkaar deze avond uit. “Het is elkaar een beetje gek maken, daar wordt het publiek de grote winnaar van.” Daarna volgt ook met Latin Village bekende DJ D-Rashid.

Grasvolleybal
Vrijdag staat in het teken van grasvolleybal op de Homburgstraat. Daar gaan 24 teams de strijd met elkaar aan. ‘s Avonds een vol programma met Abba tribute band A*Fever. Daarna volgt het vrolijke DJ-duo Wipneus en Pim en later op de avond sluit Billy the Kit het feest op knallende manier af.

Jaarmarkt van een kilometer lang
Op zaterdag 20 juli 2024 kan het publiek weer genieten van een ouderwets gezellige jaarmarkt. Er staan ruim 200 kramen en er is een gezellige hospitalityplein! Ook in 2024 is de markt meer dan één kilometer lang en behoort hiermee tot één van de langste jaarmarkten van de regio IJmond en Kennemerland.

Freestyle BBQ Fair
Een nieuw onderdeel op de zaterdag! In samenwerking met Freestyle BBQ en Dutch Bros Smokers komt er een internationale SCA Steak Cookoff naar IJmuiden. Internationale teams komen barbecueën op het plantsoen aan de Homburgstraat om te strijden voor plaats één! Er zal van alles te doen zijn op barbecue gebied. Ook kids kunnen zelf meedoen aan een ‘KidsQ’. ‘s Avonds zal de Australische band Furnace and the Fundamentals een feestje bouwen. Ook is DJ Jack weer van de partij op het Kennemerplein.

Foodparc IJmuiden
Om 12 uur start het Foodparc IJmuiden op de Homburgstraat. Tijdens dit foodfest staan de verschillende foodtrucks en ‘kitchen on wheels’ omgeven door een heerlijke parkomgeving met grote terrassen, hopelijk weer veel zonnestralen en de schaduw van de vele bomen. Live muziek wordt verzorgd door DJ Rob Boskamp en MC Choral.

Vrienden van Zomerfestival
Het feest wordt toepasselijk afgesloten met een zogenaamde ‘Vrienden van Zomerfestival IJmuiden’. Deze avond wordt er een feest gebouwd door artiesten DJ Franky B., Sven Versteeg, Robert van Hemert, Wolter Kroes en Joël Borelli en de M&M Band.