Open Dag Telstar

Open Dag Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar opende zaterdagmiddag haar deuren voor de jaarlijkse Open Dag. Zowel de dames als heren kwamen in actie en de nieuwe tenues waren verkrijgbaar in de fanshop. Ook aan de jeugd werd nadrukkelijk gedacht. Om 12.45 ontvingen de Witte Leeuwinnen F.C. Saestum uit Zeist en om 17.30 ontvingen de Witte Leeuwen Quick Boys uit Katwijk. De verrassende nummer drie uit de 2e divisie. Opvallend: zowel Guus Offerhaus als Tyrone Owusu maakten van de zomer de overstap  van de Katwijkers naar Velsen-Zuid.

Tussen 16.30 en 17.00 uur werd er op de tribune een heuse persconferentie  belegd waar jong en oud prangende vragen konden afvuren op spelers en trainers. Ook aan de jeugd werd nadrukkelijk gedacht. Een stormbaan, een pannakooi, dus voor elk wat wils. 

De dames gingen met 0-4 onderuit en Telstar bleef steken op een 2-2 gelijkspel nadat een 2-0 voorsprong ( goals Youssef El Kachati en Cain Seedorf) niet voldoende bleek te zijn tegen Quick Boys. Veel kinderen kwamen af op het spektakel en konden handtekeningen scoren op het veld. In Club West gingen zowel nieuwe als oude shirtjes voor een keurige prijs over de toonbank en de persconferentie werd zeer goed bezocht. Opvallend detail: Ilias Bronckhorst houdt zijn conditie op pijl in Velsen-Zuid. Er is sportief nog wel wat werk aan de winkel voor de beleidsbepalers voordat begin augustus de competitie weer aanvangt met een uitduel tegen Vitesse, als de Arnhemmers tegen die tijd groen licht hebben gekregen van de KNVB.