Keverdag Noord-Holland voor het eerst in Santpoort

Keverdag Noord-Holland voor het eerst in Santpoort
Foto © Keverclub Noord-Holland

Na een lange pauze vanwege Covid-19 en het zoeken naar een nieuw regioteam, is het eindelijk weer zover! Op 14 juli 2024 vindt de 17de editie van het Kever liefhebbers evenement plaats in Santpoort-Zuid bij de ruïne van Brederode.

De Keverclub Noord-Holland heeft jarenlang een clubdag georganiseerd in Schagen. De laatste was in 2019. Het nieuwe team ging begin dit jaar op zoek naar een nieuwe centrale locatie in Noord-Holland, en kwam uit in Santpoort-Zuid bij de Ruïne van Brederode.

De samenwerking met de gemeente Velsen verliep volgens de organisatie heel fijn. Daarnaast werken nog meer lokale partijen volop mee om deze dag een succes te maken. Zo is bijvoorbeeld Autodemontage M.J. Rutte aangehaakt, is de EHBO uit Santpoort van de partij, en helpt de organisatie van het Dorpsfeest Santpoort mee bij het voorbereiden van het terrein. Daarnaast kunnen bezoekers ook gebruik maken van een speciale korting voor een bezoek aan de Ruïne van Brederode.

Gratis te bezoeken
Het terrein is van 10 uur tot 17 uur geopend. De entree voor het evenement is gratis. Bezoekers kunnen met de auto, lopend of met de fiets komen. Liefhebbers die zelf ook een old timer hebben, zijn van harte welkom om deze mee te nemen. Bij het oprijden van het terrein, wordt hen een plek aangewezen. Belangstellenden kunnen lid worden van de vereniging. Dit jaar belooft het een fantastische dag te worden voor jong en oud. Er zullen kraampjes zijn met onderdelen, diverse workshops, leuke kinderactiviteiten en natuurlijk het onmisbare ‘Best of Show’.

Jelmer Koolhaas licht het geheel in onderstaand geluidsfragment toe