Grace Spiegel – Dromerige, oriëntaalse gezichtjes

Grace Spiegel – Dromerige, oriëntaalse gezichtjes
foto: aangeleverd


Intieme, dromerige Aziatische meisjesgezichten, hier en daar een stilleven, in aardse kleuren olieverf. Dat is het werk van Grace Spiegel. Haar zomerexpositie begint op zaterdag 6 juli, om 11 uur, in de Engelmunduskerk in Oud-Velsen. Toegang gratis.

Bewondering voor de schilderkunst van de 17e eeuw, vertaald naar het heden – dat is de basis van het werk van Grace Spiegel (Amsterdam, 1968). In haar jeugd speelden kunst en antiek uit Azië een belangrijke rol. Dat zie je terug in haar stijl: dromerig, oriëntaals en expressief. Net als de 17e eeuwse meesters gebruikt ze ingetogen kleuren, verfijnd, met veel aardse tonen. Zelf zegt ze daarover: “Aziatische vrouwengezichten hebben iets sereens, ongrijpbaars en exotisch, anders dan in onze gejaagde westerse wereld. Het schilderen van deze – niet-bestaande – oriëntaalse gezichtjes fascineert me.” Een tweede inspiratiebron is haar verzameling Aziatische objecten, zoals porselein in klassiek blauwwit, antieke zijden kimono’s en schoentjes, en kleurige papieren lantaarns.

Achtergrond van Grace Spiegel

Grace Spiegel had 2012 een eigen succesvolle interieurzaak in Amsterdam. Sindsdien wijdt ze zich voor 100% aan haar schilderkunst. Ze volgde de Kunstacademie Haarlem (2014) en doet nog regelmatig masterclasses; zo blijft ze zich ontwikkelen. Haar schilderijen hangt bij diverse kunstverzamelaars , o.a. op Ibiza, Mallorca en in Portugal, waar ze ook regelmatig exposeert. Meer informatie: https://gracespiegel.com

Zaterdag 6 juli om 11:00 uur opent Grace Spiegel haar expositie
Engelmunduskerk Oud Velsen
Geopend:
zaterdagen 6, 13, 20 en 27 juli van 11:00 uur – 17:00 uur
zondagen 7, 14, 21 en 28 juli van 12:00 uur – 17:00 uur