Velsen-Noord laat van zich horen: ‘’Geen last van volkstuintjes’’

Velsen-Noord laat van zich horen: ‘’Geen last van volkstuintjes’’

Afgelopen jaren gingen er al veel verhalen rond over de volkstuinen langs het Gildenspoor in Velsen-Noord. Er zou veel overlast komen van mensen die hier afval zouden dumpen. Auto’s zouden midden in het grasveld parkeren en er zou een flinke bak herrie uit de tuinen komen. “Onzin,” zegt de buurt nu.

Vuilstorting en illegale overnachtingen zouden maar het topje van de ijsberg zijn volgens klachten naar de gemeente. Na raadsvragen vanuit de gemeente ging RTV Seaport langs om polshoogte te nemen van de gehele situatie om te kijken of er daadwerkelijk zo veel overlast is als aangegeven wordt.

Verbazing

Volgens omwonenden van de Duinvlietstraat is er niets aan de hand: ‘’Ik heb nog nooit last gehad van overlast,’’ aldus een bewoonster van het appartementencomplex tegenover de veelbesproken volkstuintjes. ‘’Je hoort wel eens geluiden uit de tuintjes, maar dit zijn normale geluiden en geen overlast geluiden,’’ vult een andere bewoner aan. Binnen een aantal minuten staat er een klein clubje mensen op straat die ons vertelt dat ze nooit last hebben gehad van deze tuinen.

Ook illegale bewoning, drugsoverlast en vuilstorting is volgens omwonenden niet aan de orde: ‘’Ik herhaal nogmaals dat ik nog nooit overlast heb gehad van de tuintjes. Zelf heb ik geen tuintje, dus daar kan het ook niet aan liggen,’’ benadrukt één die zich inmiddels heeft aangesloten bij het clubje omwonenden. Deze bewoners zijn verbaasd dat er namens de buurt een klachtbrief is gestuurd naar de gemeente. Graag willen de bewoners weten wie deze brief vanuit hun naam heeft gestuurd.

Seaport heeft tot dusver niemand gevonden die wél overlast ervaart van deze volkstuinen. Meepraten mag via nieuws@rtvseaport.nl