Vijftien fotografen werkten samen aan expositie over IJmuiden

Vijftien fotografen werkten samen aan expositie over IJmuiden
Foto's door Marieke Adrichem

Sinds deze week is er een nieuwe expositie te zien in het Zee- en Havenmuseum. De foto-expositie heeft de titel ‘MOOI IJMUIDEN’. Deze bijzondere tentoonstelling toont het werk van 15 lokale fotografen, opgenomen in de reizende expositie ‘Rauw aan Zee’. Daarnaast is er een kunstproject van Marieke Adrichem, waarin zij met 300 foto’s twaalf maanden IJmuiderslag heeft vastgelegd.

De lokale fotografen struinen dagelijks door onze veelzijdige gemeente om de mooiste beelden en plaatsen vast te leggen. Deze expositie toont niet alleen bekende plekken, maar ook verrassende hoeken en bijzonder licht. De fotografen die meewerkten aan deze expositie zijn: Ko van Leeuwen, Jaap Bakker
Ton van Steijn, Mattijs Kuiper, Rory Wielart, Fenja Verhagen, Belinda Put, Tobias Bakker, Fiona Newsky
Niels Broere, Patrick Put, Machiel Kraaij, Cees de Baare, Dennis Gouda en Erik Baalbergen.

IJmuiderslag
Marieke Adrichem, beeldend kunstenaar en landschapsarchitect, heeft vanaf haar terras aan de IJmuiderslag een jaar lang dagelijks foto’s gemaakt van wat haar opviel. Deze unieke installatie toont de identiteit van de IJmuiderslag. Per maand zijn 25 foto’s in serie opgenomen, waardoor een prachtig overzicht van deze fantastische plek ontstaat.

Te zien tot 22 september
De expositie is te bewonderen van 15 juni tot en met 22 september in het Zee- en Havenmuseum. Het museum is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus zelfs van woensdag tot en met zondagmiddag. Meer informatie en actuele bezoekregels zijn te vinden op www.zeehavenmuseum.nl. De museumkaart is geldig. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden.