Dit weekend: Dorpsfeest Velsen-Noord

Dit weekend: Dorpsfeest Velsen-Noord

Het Dorpsfeest Velsen-Noord staat voor de deur! Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni bruist het in dorp. Het centrale punt is de vertrouwde feesttent op het Stratingplantsoen, waar dit weekend tal van activiteiten plaatsvinden. Naast een uitgebreid muziekprogramma zijn er activiteiten voor jong en oud.

Vrijmibo
Om 17 uur wordt het dorpsfeest geopend met een gezellige vrijdagmiddagborrel en een optreden van Bonny Jordan. Later op de avond kun je genieten van artiesten zoals Harold Cornée, No Assumption, Shoot The Breeze, Serious Fun en The Poolmen XL. DJ Artiflexx verzorgt het pauzeprogramma. Kom het feestweekend inluiden met een borrel en een hapje.

Kinderplein en 50+ middag
Op zaterdag is er voor ieder wat wils. Boerenkapel Booh maakt tussen 12 en 13 uur een rondgang door het dorp. Voor de kleintjes is er een kinderplein met een goochelaar, springkussens en een zweefmolen. 50-plussers kunnen vanaf 14 uur bingo spelen, Ab Lakeman verzorgt de entertainment. Vanaf 16 uur is er weer bijpassende muziek. Zo treed als eerste de bigband The Swingmasters op. Buiten kun je genieten van dansvoorstellingen en muziek van D’nD Dance, Lana Meertens en Hike in the Forest. De avond wordt afgesloten met Back in the Groove en #stout.

Buikschuiven en Hollandse middag
Op zondagochtend kan men meedoen met de workshop “Vlag van Velsen-Noord”. Belangstellenden kunnen tussen 10 en 12 uur hun eigen vlag ontwerpen. Ook start om 10 uur het buikschuiven, waarbij kinderen en volwassenen in verschillende categorieën tegen elkaar strijden. Er zijn prijzen te winnen met de meest originele kleding, meest originele techniek en beste vrouw. Het belooft een glibberige dag te worden! Vanaf 13.30 uur start de Hollandse middag. Je kunt meezingen met artiesten als Richard Craane, Ricardo Stienstra, Harold Cornée, Britt van Coezand, Brian Mann, Robin Moojen en Pascal Redeker.

Afgelopen donderdag gingen Netty Struis en Alex Perukel in gesprek met Hans Jaspers. Hans is voorzitter van Stichting Vrienden van Velsen-Noord, organisatie van het Dorpsfeest. Hij licht het volledige programma uitgebreid toe. Luister hieronder het gehele geluidsfragment terug.