Telstar laat naar oefenwinst

© RTV Seaport / Dennis Gouda

De knappe 3-1 oefenzege op F.C. Eindhoven van afgelopen vrijdagmiddag werd overschaduwd door het trieste nieuws dat Telstar-spits Christos Giousis na een ongelukkige actie met enkelproblemen kampt en dus geruime tijd uit de roulatie zal zijn. Minimaal zes weken is de verwachting. Dinsdagavond kwam wederom een 2e divisionist langs. Rijnsburgse Boys, uit de Bollenstreek, bekend onder de bijnaam ‘’ De Uien’’ fungeerde als tegenstander.

Toch nog goal in slotfase

De bevrijdende openingsgoal en winnende goal viel voor Telstar pas twee minuten voor tijd toen Youssef El Kachati handig weg draaide bij zijn directe tegenstander en keeper Wesley Zonneveld ( ex-Telstar), de absolute uitblinker van het duel, kansloos liet met een harde schuiver;1-0. De 88 minuten er voor waren van een matig niveau. Telstar begon goed en kreeg weliswaar de kansen aan elkaar maar vooral de onfortuinlijke Zakaria Eddahchouri en ook zijn kompaan Youssef el Kachati hadden óf het vizier niet op scherp staan óf kwamen niet langs de voortreffelijke Wesley Zonneveld die met fraaie reflexen reageerde op over het algemeen matig ingeschoten inzetten.

Dit weekend drieluik in Katwijk

Na rust veranderde er weinig tot niets aan het stroperige en vaak matige veldspel aan beide kanten. Telstar creëerde en miste weer veel grote kansen en Rijnsburgse Boys verliet slechts sporadisch de verdedigende stellingen. Toen op het uur ’’De Uien’’ zeven keer wisselden en tien minuten later weer driemaal leek Telstar toch nog een overwinning in de schoot te krijgen geworpen. Vreemd genoeg  kregen de gasten vlak voor tijd nog twee dotten van kansen maar vuurden onzorgvuldig af. Missers met gevolgen want Youssef El Kachati, verder niet opvallend op dreef, deed wederom datgene waar hij om bekend staat: scoren met een handige individuele actie, zijn handelsmerk. De winnende goal werd nog redelijk luid bejubeld door een paar honderd thuisfans minus natuurlijk een flink aantal luidruchtige supporters die vanuit de bollenstreek naar Velsen-Zuid waren afgereisd en hun favorieten net niet een remise uit het duel zagen slepen. Zaterdagmiddag opnieuw een test of beter gezegd twee want Telstar neemt het in Katwijk tweemaal een uur ( wedstrijden van 2×30 minuten) op tegen weer twee 2e divisionisten: Katwijk en Kon. HFC.