Maurice Hermans (74), zoon van Toon, overleden

Maurice Hermans (74), zoon van Toon, overleden

Mark Metselaar

Maurice Hermans, de tweede zoon van Toon Hermans, is 20 juni j.l., op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management bekendgemaakt.

Hermans is een aantal weken geleden getroffen door een zeer agressieve bacterie, zo laat zijn management weten. Hij lag voor behandeling in het AMC Amsterdam. Vorige maand liet de zanger en dichter weten per direct zijn werkzaamheden neer te leggen. Op Facebook schreef hij “behoorlijk ziek” te zijn.

Maurice assisteerde zijn vader, Toon Hermans, meer dan 35 jaar en was tussen 1971 en 1991 ook de manager van Toon. Na het overlijden van zijn vader in 2000 werd hij bestuurslid van de Stichting Toon Hermans. In 2017 begon hij met zijn eigen Maurice Hermans producties. Hij trad o.a. op met de voorstellingen ‘Altijd zal ik van je houden’, ‘Toon, liedjesman’ en ‘Zo’n Toon’. Ook schreef verschillende boeken (en gedichten): ‘Cappuccino & Sneeuw, ‘Dichter bij de Liefde’ en ‘Ik geef je mij hart’. Hij laat een vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen na. Het afscheid is in besloten kring.

Maurice Hermans was meerdere keren gast in RTV Seaport programma’s als ‘Velsen Vandaag’, de RTV Seaport Kerstspecial (‘Kerst bij de familie Hermans’) en  ‘SpiritualiTijd’. Dit laatste programma, een interview met Maurice Hermans door Mark Metselaar zal dinsdagavond 27 juni om 19:00 uur worden herhaald.

En is te beluisteren via 107,8 FM of rtvseaport.nl/live-radio