Vrijheidsfeest bij de Stek in Velsen-Noord

Vrijheidsfeest bij de Stek in Velsen-Noord

Sabrina Koster

Bij Buurtcentrum de Stek wordt op 5 mei een gezellige middag georganiseerd om de vrijheid te vieren. Tijdens radioprogramma Helden van Velsen vertelt Lydia Moreira van Welzijn Velsen over de leuke activiteiten. Ook vertelt Lydia over de rommelmarkt bij buurthuis de Dwarsligger die aanstaande zondag na jaren weer terug is.

5 mei vieren van de vrijheid
Allereerst vertelt Lydia Moreira over de activiteiten die op 5 mei worden georganiseerd. De dag start om 10.30 uur met een interessante lezing van John Rutte die al vanaf zijn kindertijd geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. John heeft door de jaren heen een grote collectie opgebouwd, waarover hij komt vertellen. Daarna volgt er om 12.30 uur een ware vrijheidslunch met soep en pannenkoeken.

Van 14 uur tot 16 uur zijn er buiten spelletjes te doen voor de kinderen, en wordt er binnen muzikale entertainment verzorgd door de Plaatjesdraaerij. Als kers op de taart komt rond 16 uur het vrijheidskonvooi met Historische voertuigen aan bij de Dwarsligger en worden zij warm onthaald.

7 mei Rommelmarkt bij de Dwarsligger
Daarna kijkt Lydia verder naar 7 mei. Er wordt als vanouds weer een gezellige rommelmarkt georganiseerd bij huis van de wijk de Dwarsligger. De rommelmarkt is terug van weggeweest na vraag van vrijwilligers en mensen in de omgeving. Een enthousiast groepje vrijwilligers heeft zich ervoor ingezet om de rommelmarkt weer leven in te blazen.

Mensen kunnen zondag tussen 10 uur tot 15 uur komen snuffelen langs de kraampjes. De rommelmarkt wordt gehouden in de grote zaal van de Dwarsligger. Er zit grote variatie in de meegenomen spulletjes. Voor lekkers wordt gezorgd en de bar is open voor drankjes.

Luister hier het volledige interview met Lydia Moreira terug