Gemeente Velsen op zoek naar Junior Cyber Agents

Gemeente Velsen op zoek naar Junior Cyber Agents
Valentijn is sinds 2020 junior cyber agent van gemeente Velsen. In drie jaar tijd heeft hij de meeste punten van Nederland verzameld en helpt hij mee in de ontwikkeling van het spel.

Aangeleverd

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Velsen weer op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents tussen de 8 en 12 jaar. Met HackShield leren kinderen hoe ze zichzelf en hun omgeving beschermen tegen online gevaar.

Samen tegen cybercriminaliteit
Sinds 2020 werkt gemeente Velsen samen met Hackshield. Een educatief spel waarin kinderen worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor digitale problemen. In het spel staan identiteitsfraude, hacken, cyberpesten en misbruik van privacy centraal. Met HackShield leren kinderen wat zij als cyber agent kunnen doen om te zorgen dat niet alleen zij zelf, maar ook hun vriendjes en (groot)ouders online veilig zijn.

Huldiging junior cyberagent
Bij het spelen van het spel zijn punten te verdienen. De kinderen die komende drie maanden de meeste punten verzamelen, worden deze zomer gehuldigd. Zij mogen zich dan junior cyber agent van gemeente Velsen noemen! De huldiging vindt plaats op school of in het gemeentehuis.

HackShield is online te spelen via joinhackshield.nl/gemeente/velsen of te downloaden in de Google Playstore of Appstore.