Bekijk eerste vergadering Kinderraad live via RTV Seaport

Bekijk eerste vergadering Kinderraad live via RTV Seaport

Door Sabrina Koster

Op woensdag 19 april 2023 vindt de allereerste vergadering van de Kinderraad in de gemeente Velsen plaats. De Kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad en dit jaar doen er zes scholen uit de gemeente aan mee. De vergadering zal live worden uitgezonden door RTV Seaport. Kijk live mee tussen 09.20u tot 12.45u, online of via TV.

Met de Kinderraad worden de leerlingen uit groep 7 op een unieke manier meegenomen in hoe de gemeente werkt. De kinderen bereiden zich vooraf op school voor aan de hand van lesmateriaal gemaakt door de gemeente. Het materiaal gaat over wat de gemeente allemaal doet en wat politiek en democratie betekenen. Het materiaal leidt toe naar het maken van een haalbaar voorstel. Daarnaast krijgen de kinderen adviezen over presenteren en debatteren.

De gemaakte voorstellen worden tijdens de vergadering van 19 april besproken. Het meest verkozen plan wint €5000,- om het tot uitvoer te laten brengen. De in de Kinderraad ingebrachte voorstellen kunnen over van alles gaan, enige voorwaarde is dat het plan iets brengt waar zoveel mogelijk kinderen in de gemeente wat aan zullen hebben.

Op woensdag 19 april vindt de eerste vergadering plaats in de raadzaal op het gemeentehuis en burgemeester Frank Dales zal deze vergadering voorzitten. De vergadering wordt live uitgezonden door RTV Seaport via Facebook, Youtube, de website (rtvseaport.nl/live-tv), en bovendien op TV (Ziggo kanaal 37, KPN kanaal 1490).