Meer dan lezen in de Bibliotheek

Meer dan lezen in de Bibliotheek
© RTV Seaport / Alex Perukel

Bibliotheek Velsen heeft meer dan alleen boeken onder zijn kap. Workshops, lezingen of exposities zijn dingen die er regulier gebeuren. Leuke evenementen waarvan men meestal niet eens weet dat ze om de hoek gebeuren.

De bibliotheek; “Een instelling die boeken uitleent.”, dat is wat je krijgt als je zoekt op de betekenis in het woordenboek. Audioboeken, films of zelfs om spellen te lenen zijn dingen waar mensen ook wel eens voor naar de bieb gaan. En verder? Niet zo veel, terwijl er in de bibliotheek toch veel meer gebeurt dan alleen dat. Met een groepje handwerken? Een cursus online omgevingen? Een les coderen voor de kinderen? Of zelfs een bordspellenmiddag? Allemaal leuke redenen om naar de bibliotheek te gaan.

Iedere maand is er zat te doen in bij Bibliotheek Velsen. Zo is er morgen 8 april bij de Bibliotheek aan het Dudokplein in IJmuiden een borduurworkshop met een Paasthema, een Scrabble wedstrijd en ook de maandelijkse bordspellenmiddag. De maand april staat ook in het teken van de Filosofie en daarom organiseert de bieb een introductiecursus van filosofie op 11 april, een lezing over het onderwerp op de 19e en zelfs een wandeling op de 24e in Velserbroek. Ook is er bijna iedere maand een nieuwe expositie, deze maand zelfs twee. Een Foto expositie van Edyta Kroger en de 15e een expositie over de mens in al z’n facetten door Nadine van Oostende.

Er is meer dan wat er zojuist genoemd is te doen, alleen refereer ik daarvoor naar de agenda van Bibliotheek Velsen.