Dominant Telstar slaat in slotfase toe

© RTV Seaport / Dennis Gouda

De WK zit in de beslissende fase maar dat belette de beleidsbepalers van de K.N.V.B. niet om voor de  KKD competitie doorstart te organiseren met twee duels. Op WK rustdag zondag kwam Den Bosch op bezoek in  Velsen-Zuid. Na de forse 3-0 nederlaag in en tegen Eindhoven dé manier om wat plekken te stijgen op de ranglijst. Voor zowel Den Bosch als Telstar, gelijk in punten, is het bereiken van’’ het linker rijtje’’ een brandende ambitie.’’ Een flinke kluif,’’ zo karakteriseerde Mike Snoei F.C. Den Bosch. Telstar werd getroffen door een griepgolf, dus Snoei diende enigszins te improviseren. Glynor Plet begon daarom op de bank. Het kostte weliswaar bloed zweet en tranen maar Telstar scoorde eindelijk weer eens na twee doelpuntloze wedstrijden. Tom Overtoom besliste het eenzijdige duel met nog 10 minuten op de klok toen hij alert reageerde op een inzet van Anwar Bensabouh die met een schuiver de binnenkant van de paal toucheerde.’’ Ik anticipeerde op die mogelijkheid en was in beweging,’’ analyseerde de matchwinner en Man of the Match met een zeer brede glimlach rond zijn kaken.

Telstar opent furieus

Telstar opende furieus en het leek een kwestie van tijd dat de trekker kon worden overgehaald. Basisdebutant Yahya Boussakou was lekker op dreef maar zag door een combinatie van matig afwerken en afronden met voet en hoofd zijn medespelers in kansrijke positie mogelijkheid op mogelijkheid missen. Of de keeper van Den Bosch, Wouter van der Steen, lag in de weg met prima reflexen. Zo’n tien keer waren er mogelijkheden maar ook de kwaliteit van de eindpass ontbeerde kwaliteit. En Den Bosch dan? Die speelden zeer matig, stroperig en zonder ook maar een greintje zelfvertrouwen. Alleen op slag voor rust ‘’vergat’’ een Bossche verdediger in kansrijke positie raak te  koppen. Na rust werd het duel niet beter op. Telstar bleef achterin makkelijk overeind maar kon aanvallend maar geen potten breken. Mike Snoei zag het aan en greep in en bracht 20 minuten voor tijd Rein Smit en Glynor Plet binnen de lijnen. Koud een minuut in het veld schampte Smit een strakke voorzet met zijn hoofd. Zijn inzet verdween meters naast de goal. Het leek hem niet te gaan worden maar na 78 minuten dan toch die dik verdiende openingstreffer. Anwar Bensabouh krulde vanaf links,met zij  rechtervoet de bal tegen de binnenkant van de paal en Tom Overtoom pakte ‘’het cadeautje’’ uit en tikte van dichtbij de bal in de lege goal;1-0. Zelfs een doorgewinterde mopperkont op de hoofdtribune die de hele wedstrijd verbaal nogal aanwezig was, stond te dansen op zijn plek. Den Bosch probeerde nog van alles en kwam twee minuten voor tijd toch nog bijna tot de absoluut niet verdiende gelijkmaker. Rein Smit maaide na een voorzet volledig over een bal heen en Den Bosch aanvaller Faris Hammouti had de hoek voor het uitkiezen. Een katachtige, atletische  reflex van Ronald Koeman Jr behoedde Telstar voor het zoveelste gelijke spel dit seizoen.