Raadsessies van 8 december

Raadsessies van 8 december

Op 8 december november vinden er weer raadsessies plaats. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in burgerzaal om het gesprek aan te gaan met de raadsleden. De sessies starten om 19.30 uur. De samenvatting van de raadsessies bekijk je via RaadspleinTV. Deze is donderdagnacht na de sessies op de RTV Seaport website te zien. Vrijdag om 9 uur ’s ochtends en 21 uur ’s avonds is de uitzending te zien op Seaport TV (Ziggo kanaal 37, KPN 1490).

Sessie Programma wonen en woningbouw en sessie Wonen & woningbouw prioritering:  

Het thema ‘wonen & woningbouw’ heeft deze bestuursperiode hoge prioriteit, zowel bij de gemeenteraad als bij het college. Het college gaat hierover in twee aansluitende sessies in gesprek met de gemeenteraad.

In de eerste sessie neemt het college de raad, door middel van  een presentatie, mee in het programma wonen & woningbouw. Hierbij wordt o.a. verteld wat de aanpak is en waar men tegen aan loopt om de doelstellingen te realiseren.

In de tweede sessie gaat het over de prioritering. De gemeenteraad heeft in het raadsprogramma vastgelegd snel in gesprek te willen over ontwikkellocaties, waarmee de woningbouw kan worden versneld. De gemeenteraad wordt aan de hand van stellingen meegenomen in de dilemma’s waar de gemeente voor staat. Het doel van de stellingen is om de raad een beter beeld van de mogelijke afwegingen te geven.

Sessie Aan de slag met aanbevelingen rekenkamerrapport ‘ De sturing op grote projecten’

 De rekenkamercommissie heeft een onderzoek uit laten voeren naar de sturing op grote projecten in de gemeente Velsen. Dit zijn projecten waarmee veel geld is gemoeid en waarvoor veel ambtelijke inzet nodig is om alles in goede banen te leiden.

De aanbevelingen uit dit onderzoek zijn overgenomen door de gemeenteraad. Afgesproken is dat het college het gesprek met de raad aan gaat om kaders en spelregels voor grote projecten te bepalen. Met deze input kan het college verder invulling geven aan de aanbevelingen uit het rekenkamerrapport.

Sessie Multifunctionele accommodatie Velserbroek (MFA Velserbroek)
 

In januari 2021 stemde de raad in met het voorstel om het bibliotheekpand in Velserbroek te veranderen in een multifunctionele accommodatie (MFA Velserbroek). De raad stelde een krediet van € 2,2 miljoen beschikbaar. Het college heeft het plan nu verder uitgewerkt. De raad wordt nu gevraagd met de uitvoering van het uitgewerkte plan in te stemmen en het definitief beschikbaar te stellen.

Reageren en inspreken bij de sessies:
Er kan worden ingesproken over de onderwerpen van de sessies. Wilt u inspreken, dan kunt u zich tot donderdag 8 december, 12.00 uur aanmelden via e-mail: griffie@velsen.nl of via telefoon, 0255 567251.

Over de onderwerpen die op de agenda staan, kan tot donderdag 8 december, 12.00 uur schriftelijk een reactie worden gegeven via de mail naar griffie@velsen.nl. De raadsleden ontvangen uw reactie dan nog vóór de vergadering.  

Ga voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen en stukken naar velsen.raadsinformatie.nl.