Dit weekend: Pianist met hart en ziel en Engelse muziek uit de 16e eeuw

Dit weekend: Pianist met hart en ziel en Engelse muziek uit de 16e eeuw
Estehaagse Ensemble Concert

Pianist Sergey Smirnov
Hij is niet zó maar een pianist, Sergey Smirnov. Dat laat hij horen op zaterdag 3 december om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. Deze internationaal gelauwerde pianist is gespecialiseerd in de minimal music. Zijn programma deze middag omvat behalve de bekende namen van Arvo Pärt en Philip Glass ook werk van componisten uit Letland (Georgs Pelecis), Oekraïne (Valentin Silvestrov) en Amerika (John Adams). Muziek die je zou kunnen omschrijven als een meditatie voor de vrede. In de minimal music legt Sergey Smirnov zijn ziel en zaligheid. Een concert van hem is een unieke belevenis.

Sergey Smirnov (Minsk 1980), voltooide zijn studie in Belarus en kwam in 2003 naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sergey Smirnov speelt in binnen- en buitenland. Soleert met befaamde orkesten, veel gevraagd solist en pianist in kamermuziek. Hij is winnaar van vele prijzen in talloze internationale concoursen.

Engelse kamermuziek uit de 16e en 17e eeuw
‘Fantasia’, zo heet het programma met oude Engelse muziek door het Estehaagse Ensemble dat op zondag 4 december om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje uitgevoerd gaat worden.

De musici uit dit ensemble kennen elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zijn gespecialiseerd in kamermuziek op historische instrumenten. Dit concert wordt uitgevoerd door de violist James Hewitt, (tevens oprichter van dit ensemble), de (alt)violiste Xiangji Hewitt en de celliste Claudia Velez. Uitgevoerd worden werken van Thomas Morley, Henry Purcell en Nicola Matteis. De titel van het programma verwijst naar het Engelse Fantasia, een instrumentale madrigaal (meerstemmig lied).

De naam ‘Estehaagse Ensemble’ is een woordspeling op ‘Esterhazy’, het paleis waar Haydn werkte, en ‘Haagse’, verwijst naar de stad waar ze wonen. Het ensemble kent verschillende samenstellingen. Zij treden op door heel Nederland en speelden o.a. bij de opening van het parlement in de Ridderzaal.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10.