© RTV Seaport / Dennis Gouda

Alle thuis- en veel uitwedstrijden van Telstar bezocht dit seizoen. Sportief hield het bepaald niet over, al waren er toch nog wel een paar hoopvolle optredens.

Hoopvol:

• N.A.C. uit
    Kansloos bij rust maar Telstar vecht manmoedig terug na een 2-0 achterstand en pakt met 2-2 een verdiend punt in een met 10.000 fans gevuld stadion.
  • Excelsior uit.
    De ploeg uit Kralingen gaat op dat moment nog voor directe promotie maar wordt door Telstar met maar liefst 1-4 verrast, met dank aan keeper Ronald Koeman Jr die fantastisch keept.
  • Volendam uit
    Telstar neemt een 1-0 voorsprong, verzuimd daarna uit te lopen naar 0-3 en krijgt uiteindelijk de rekening gepresenteerd middels een toch wel eervolle 2-1 nederlaag tegen de promovendus.
  • Volendam thuis
    Een zware 1-5 nederlaag met bizarre statistieken. Telstar knalt ruim 20 keer op doel, Volendam slechts 8 keer maar scoort wel 5 maal. Bizar!
  • Jong AZ thuis
    Louis van Gaal komt eenmalig langs voor een goed doel en dat heeft Velsen-Zuid geweten. De persbelangstelling is enorm. Zelfs vanuit Engeland komt er pers op af. Telstar begint furieus, neemt de leiding, ‘’vergeet’’ de score op te voeren en wordt na rust naar achteren gedrukt maar komt met de schrik vrij. Een vol huis en mooie reclame voor de Witte Leeuwen, inclusief zo’n typische ‘’ Van Gaal’’ persconferentie. Veel tactisch jargon, humor, inclusief een toefje zelfbevlekking.

Teleurstellend: Jong Ajax en Jong Utrecht uit. Kansloze nederlagen tegen hele jonge, frisse ploegen.

Redelijke resultaat, maar flets spel: Eindhoven, Helmond Sport, De Graafschap, Almere City, F.C. Den Bosch en TOP Oss uit. Gelijke spelen zonder veel verheffende aanvallende intenties

Bizar duel
Uit tegen Jong P.S.V. op De Herdgang Telstar komt gemakkelijk op 0-2. Jong P.S.V. overklast vervolgens Telstar en komt op gelijke hoogte en Telstar lijkt rijp voor de slacht. De derde goal van de Witte Leeuwen echter brengt de overwinning naar Velsen-Zuid toe.

Uitstekend
Uit voor de beker tegen een P.S,V. dat noodgedwongen in de rust twee topspelers ( Gakpo en Doan) moet brengen om de 1-1 tussenstand om te buigen. Telstar verzuimd voor rust de score verder op te voeren en leidt uiteindelijk een zeer eervolle 2-1 nederlaag. P.S.V.-trainer Roger Schmidt is na afloop op de persconferentie zeer complimenteus naar Telstar toe.

Teamreport
De drie keepers acteerden heel wisselvallig. Alleen Ronald Koeman Jr won nog wel eens punten voor zijn team maar ontbrak helaas nog wel eens door blessures.
Het middenveld ontbeerde creativiteit en kon sporadisch de spitsen voeden.
Voorin scoorde alleen Glynor Plet een voldoende. Hij kreeg nauwelijks aanvoer van de vleugels maar scoorde toch weer 13 keer. Een prestatie van belang. Gelukkig tekende hij weer voor een jaar bij.

Andries Jonker heeft besloten na drie seizoenen met wisselende resultaten niet in te gaan op een aanbieding van Telstar om langer te blijven, dus de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en technisch manager kan beginnen