Aanvallend matig Telstar laat kans liggen

Aanvallend matig Telstar laat kans liggen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Na vijf duels is de KKD al aardig door elkaar heen geschud. Een ieder verwacht Cambuur, Volendam of wellicht ADO Den Haag in pole position maar daar vertoeven nu Helmond Sport en F.C. Den  Bosch. De Hagenezen zijn nog aan het bijkomen van twee recente nederlagen. Vooral de 0-5 pandoering thuis tegen Excelsior hakte er behoorlijk in. Hoe zouden hun fans drie weken na die afstraffing reageren? Telstar kwam op  bezoek en vorig seizoen werd daar het eerste competitiepuntje gesprokkeld na zes verloren duels op rij. Nu werd een weer een punt gesprokkeld en bijna waren dat er nog drie.


Zakaria opnieuw doeltreffend

Als invaller Soufiane Hetli seconden voor tijd 20 centimeter lager had geknald, waren de Witte Leeuwen er sneaky met drie punten vandoor gegaan. Nu raakte de voormalig AFC,er de lat. Verdiend zou het niet zijn geweest want vooral na rust was het combinatiespel van Telstar ondermaats. ADO startte fris en zag na een minuut of 10 Joel Ideho langs Tyrese Noslin snellen en tegen zijn inzet was Ronald Koeman kansloos;1-0. ADO Den Haag bleef dominanter  maar kreeg een sportieve dreun na 25 minuten spelen. Wie anders dan topscorer Zakaria Eddahchouri, ja, hij weer, ontdeed zich handig van een tegenstander en zette de kemphanen weer op gelijke hoogte;1-1.

Tweede helft van treurig niveau

Telstar putte moed, ADO schrok en verkrampte zichtbaar maar Telstar kon er niet van profiteren. Na rust bereikte het duel een bedenkelijk niveau. Er kwam geen pass meer aan en het spel deed  vaak zeer aan de ogen. De 180 meegereisde Telstar-supporters lieten zich weliswaar horen maar veel positieve energie op het veld bracht dat niet. ADO Den Haag  kwam nog tot een soort van slotoffensief, zag Ronald Koeman een inzet  acrobatisch tot corner verwerken, maar het slotakkoord was, zoals eerder vermeld, voor Soufiane Hetli. Als hij……dan…..!  Tja, een gemiste kans om dichterbij de kersverse koploperer FC Den Bosch te geraken dat Emmen nipt thuis met 1-0 versloeg. Laten de verrassende Bosschenaren nou volgende week zaterdag (aanvang 16.30 uur!) naar Velsen -Zuid afreizen. Een interessant do or die duel voor wellicht volle tribunes.

Hans Akkerman