Basisschool Kompas Oost zamelt geld in voor groen en duurzaam schoolplein

Basisschool Kompas Oost zamelt geld in voor groen en duurzaam schoolplein
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Basisschool Kompas Oost in IJmuiden heeft afgelopen week met trots de lancering aangekondigd van een inzamelactie voor het het realiseren van een groen en duurzaam schoolplein. Doel van de actie is om een levendige en milieuvriendelijke speel- en leeromgeving te maken voor de leerlingen van de basisschool.

Met de steun van ouders, lokale bedrijven en de bredere gemeenschap, streeft de school naar een groene transformatie van het huidige schoolplein. Dit initiatief komt voort uit de wens om een gezonde en stimulerende omgeving te bieden waarin de kinderen kunnen spelen, leren en groeien.

Wat is een groen en duurzaam schoolplein?
Het nieuwe schoolplein zal bestaan uit duurzame materialen en groene elementen zoals planten, bomen en een regenwateropvangsysteem. Het ontwerp bevat speelse en educatieve elementen, zoals een groentetuin en een natuurlijke speeltuin. Die moeten bijdragen aan de gezondheid van de kinderen én leerzaam zijn.

Bijdragen
De inzamelactie is al van start. Wil je bijdragen? Dan kun je op verschillende manieren meedoen. Via het initiatief op Samen Velsen kunnen zowel kleine als grote bijdragen worden geleverd om de kosten van de aanleg te dekken: samenvelsen.nl/initiatief/24. Daarnaast worden materialen, expertise of diensten van lokale bedrijven zeer gewaardeerd. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Vrijwilligers zijn van harte welkom om te helpen bij de werkzaamheden en de aanleg van het nieuwe plein. Bovendien organiseert de basisschool op 4 oktober een speciale sponsorloop. Hiermee hoopt de school meer geld in te zamelen voor het schoolplein.

Meer informatie over de inzamelactie is te vinden op kompas-atlant.nl. Ook kunt u contact opnemen met Frank Brakenhoff (frank.brakenhoff@atlantbo.nl).

Buurtinitiatieven uitgelicht
Binnenkort geeft RTV Seaport met een reeks portretten meer aandacht aan buurtinitiatieven die via Samen Velsen geld inzamelen.