Multifunctionele accommodatie De Cirkel op feestelijke wijze geopend

Multifunctionele accommodatie De Cirkel op feestelijke wijze geopend

Na ruim een jaar voorbereiding en een jaar verbouwen is op 14 september de officiële opening van het nieuwe gebouw van de Bibliotheek in Velserbroek en BuitenGewoon. Er kwam veel publiek op de opening af, die begon met een muzikale optocht en dans. Illusionist Steven Kazàn hielp de wethouder met het openen van het gebouw. Daarna was er van alles te doen voor de bezoekers om kennis te maken met het gebouw.

In het nieuwe pand werken de Bibliotheek en Stichting BuitenGewoon samen met verschillende partners zoals Welzijn Velsen, Socius en de Volksuniversiteit. Er worden op deze vernieuwde locatie allerlei activiteiten georganiseerd, zoals taallessen, creatieve workshops en bijeenkomsten. Ook is er ondersteuning bij bijvoorbeeld het invullen van een belastingformulier.

Sociaal Café
Nieuw is het Sociaal Café. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie of thee en een praatje. In het café werken mensen van BuitenGewoon, zij kunnen hierdoor weer meedoen in de maatschappij en werkervaring opdoen.

Een duurzaam gebouw met flexibele inrichting
Het nieuwe pand heeft een flexibele inrichting. Zo kunnen er verschillende activiteiten plaatsvinden in hetzelfde gebouw. Ook is er aan duurzaamheid gedacht tijdens de verbouwing. Het gebouw is goed geïsoleerd, er liggen zonnepanelen op het dak en de vloer bestaat vooral uit natuurlijke materialen. Het gebouw krijgt bovendien een aquathermiesysteem met een oppervlaktewater warmtepomp.

Feestelijke opening
De opening ging zaterdag van start met een muzikale optocht met leerlingen en docenten KunstForm, Danceworks/Dansstudio Michelle. Ook was niemand minder dan illusionist Steven Kazàn aanwezig voor de opening. Samen met wethouder Gideon Nijemanting opende hij het gebouw met een magische handeling. Het publiek hing aan zijn lippen.

De middag stond verder in het teken van kennismaken met het brede aanbod van activiteiten in de Bibliotheek, 3D printen in de Maakplaats en de omgeving beleven door de ogen van iemand met een visuele beperking. Het Sociaal Café was geopend voor hapjes en drankjes. Jonge bezoekers konden zelfs Nijntje ontmoeten. Ook buiten in de tuin van BuitenGewoon werd er voor muziek gezorgd door onder andere Esther de Haas.