Het sportweekend van 15 tot 16 september

Het sportweekend van 15 tot 16 september
Pixabay - Squirrel photos

Dit weekend moesten de Velsense voetballers weer een bekerprogramma afwerken.

Tweedeklasser Stormvogels moest zaterdag 14 september afreizen naar Utrecht voor een ontmoeting met De Meern en ging met 2-1 onderuit. IJmuiden moest het deze zaterdag opnemen tegen Bloemendaal en wist in deze doelpuntrijke wedstrijd met 5-3 te zegevieren. Waterloo moest een uitwedstrijd spelen tegen streekgenoot Jong Hercules en had niets in te brengen tegen de ploeg uit Beverwijk. De wedstrijd werd met 11-1 verloren. Derde klasser VSV speelde op deze 14e september thuis tegen VVC en haalde flink uit. De ploeg uit Velserbroek wist met 6-1 te winnen. In deze wedstrijd wist Danijel Jovanovic twee maal het net te vinden. SVIJ wist het Amsterdamse VVA/Spartaan op Sportpark Zeewijk met 2-1 te verslaan. Het zaterdagelftal van Velsen moest op bezoek bij Zaandam en verliet het veld na 90 minuten met een 3-0 nederlaag. FC Velsenoord nam het zaterdag 14 september op tegen het zaterdagelftal van ADO’20 en moest met 0-9 zijn meerdere erkennen in de Heemskerkse opponent.

De zondag voetballers van Velsen moesten op 15 september hun bekerwedstrijd spelen bij LSVV in Noord Scharwoude. Velsen wist nipt met 2-3 te winnen.

Voor de softbalheren van Rooswijk prijkte op vrijdag 13 september een uitwedstrijd bij ODIZ Frogs op de agenda. Het was geen gelukkige avond voor de ploeg uit Velsen Noord want de wedstrijd werd met 8-3 verloren.

Voor de korfballers van Aurora/DKV stond zaterdag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd tegen Zaandam Zuid ging met 7-11 verloren. 

Voor de waterpoloheren van VZV stond een bekerwedstrijd op het programma. Er moest afgereisd worden naar Arnhem om het op te nemen tegen ENC Arnhem. De wedstrijd kende een spannend scoreverloop waarbij de gastheren een 11-9 zege behaalden.

De dammers van Damclub IJmuiden zijn het seizoen goed begonnen door SNA in Heerhugowaard met 7-9 te verslaan.

Ook bij het basketbal dit weekend weer de eerste wedstrijden. De heren van Akrides kwamen in eigen huis het veld in tegen EBV Baros, het studententeam  van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Akrides won overtuigend met 80-25.

De honkballers van Rooswijk moesten zondag 15 september een thuiswedstrijdijd spelen tegen Double Stars Heiloo. De winst in deze partij ging naar de bezoekende vereniging met een 4-11 eindstand.

De hockeydames van Strawberries hebben de winst van vorige week een goed vervolg gegeven door streekgenoot Uitgeest met 

4-0 te verslaan en staan nu op een keurige tweede plaats met de volle winst uit 2 wedstrijden. De heren van Strawberries hebben het eerste punt van dit seizoen binnen. In de thuiswedstrijd tegen het Haarlemse Saxenburg werd met 3-3 gelijk gespeeld.