Heropening Gerenoveerde Zalen in Gemeentehuis Velsen

Heropening Gerenoveerde Zalen in Gemeentehuis Velsen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vandaag, zondag 15 september, werden de vernieuwde vergaderzalen van het gemeentehuis van Velsen feestelijk heropend, ter gelegenheid van Open Monumentendag en de Dag van de Democratie. Het gemeentehuis, een ontwerp van de bekende architect Dudok, opende zijn deuren voor het publiek om de recent gerenoveerde zalen te presenteren.

Tijdens de zomermaanden zijn de vergaderzalen in het gemeentehuis grondig gerenoveerd. Het verouderde meubilair en de defecte apparatuur maakten plaats voor nieuwe, moderne inrichtingselementen die de thema’s van Velsen weerspiegelen: strand, duinen, water, industrie en park.

De feestelijke opening begon om 11.00 uur met een toespraak door burgemeester Frank Dales. In plaats van de gebruikelijke schaar te gebruiken voor de openingshandeling, opende de burgemeester de vernieuwde Raadzaal op een bijzondere manier door het papier van de deuren te scheuren. Vervolgens betrad hij samen met architecte Sjoske van Kuijeren als eerste de vernieuwde zaal.

Bezoekers hadden de gelegenheid om de gerenoveerde zalen te verkennen en konden deelnemen aan rondleidingen geleid door Dudokkenner Pieter Rings. In de vernieuwde Raadzaal namen verschillende raadsleden de tijd om hun nieuwe werkplekken te inspecteren en te ervaren.

Van 11.00 uur tot 16.00 uur was het gemeentehuis open voor het publiek. De dag bood zowel inwoners als raadsleden de kans om de vernieuwde ruimtes te bekijken en meer te leren over de recente ontwikkelingen in hun gemeentehuis. De heropening was een succes en werd met veel enthousiasme ontvangen.